Täi-check ja mopo-onnettomuus

Tää viikko on mennyt työn touhussa ja aletaan pikku hiljaa tutustumaan Jodie O'Shean lapsiin. Meillä oli maanantaina ensimmäinen volunteer meeting eli palaveri vapaaehtoisten kesken. Suunniteltiin siinä viikon aikana pidettäviä aktiviteettejä ja keskusteltiin työvuoroista ym. Vapaaehtoisista vastaava Dodik halusi laittaa meidät kaksi tekemään eri vuoroja, mikä vähän kummastutti meitä, mutta suostuimme kuitenkin. Myös aktiviteettien suunnittelu tuntui meistä hieman oudolta, koska aamuisin paikalla on vain taaperoita, jotka eivät jaksa keskittyä pitkään järjettyyn ohjelmaan. Lisäksi pohdimme, että lapsien olisi hyvä antaa leikkiä vapaasti, jotta heidän mielikuvituksensa kehittyy. Siitä huolimatta meidän tuli suunnitella joka vuoroon 3 aktiviteettiä jotka kestävät tunnin. Kaikkien vapaaehtoisten mielestä tämä oli epärealistista, mutta tietysti meidän tuli toimia ohjeiden mukaan. Aktiviteetit eivät ole kuitenkaan toteutuneet suunnitelmien mukaan, niinkuin me jo heti aluksi ajattelimme.

Maanantaina töiden jälkeen ajelimme Cangguun maksamaan skootterien vuokraa. Saimme tingittyä kahden kuukauden hinnaksi 2 milj. IDR eli vähän reilut 60e/kk. Mopoja saisi vuokrattua halvemmallakin, mutta nämä on toimineet hyvin eikä jaksettu enää alkaa vaihtamaan menopelejä. Samalla sain korjautettua nopeusmittarin joten sekin toimii nyt. 👍


Meidän ajopelit, Honda Scoopyja molemmat

Pottapäät 😂

Keskiviikkona lähdimme Jodie O'Shean sairaanhoitajan kanssa käyttämään yhtä lapsista paikallisessa terveyskeskuksessa. Lapsella oli ollut parin päivän ajan kuumetta ja kuumeen laskettua tilalle oli tullut kova yskä. Oli mielenkiiintoista päästä katsomaan millaiselta terveyskeskuksessa näytti. Sairaanhoitaja sanoi meille, että kyseinen terveyskeskus olisi lapsille ja akuuteille potilaille, jotka tulevat ambulanssilla. Hänen kielitaitonsa ei kuitenkaan ollut niin hyvä, että olisimme ymmärtäneet kaikkea mitä hän yritti sanoa. Lapsi otettiin sisään tutkimushuoneeseen, jossa lähinnä mitattiin paino ja ruumiinlämpö. Sairaanhoitaja selitti meille, että lapselle olisi voitu antaa lääkettä iv:nä, mutta jokin laite oli rikki, joten sitä ei annettu 😂 Lähdimme siis takaisin orpokodille ja takaisin olisi mentävä, jos yskä pitkittyy. Ollaan muuten ihmetelty täällä myös sitä, että antibioottia voidaan antaa ilman lääkärin määräystä. Orpokodilla on sairashuone, jossa on erilaisia lääkkeitä ja hoitotarvikkeita, ja siellä on hyllyssä muiden seassa amoksilliinipaketteja.


Oikealla vähän erilainen verenpainemittari, mihin ollaan totuttu 😅



Orpokodin sairashuone


Orpokodin hoitotarvike- ja lääkehylly


Lapsilla on täällä paljon täitä ja myös henkilökunta nyppii niitä toisiltaan pois. Tultiin vainoharhaiseksi ja alko tuntua, että molemmilla kutiaa pää, joten oli siis pakko tarkistaa molempien päänahat 😅 Onneksi kummaltakaan ei löytynyt mitään, joten säästyttiin toistaiseksi täishampoo-rumbalta.

Serangan

Keskiviikkona kasattiin orpokodilla uima-allas, jonne pienimmät pääsivät polskimaan. Tämä oli heistä hurjan hauskaa ja vanhemmat lapsetkin olisivat halunneet päästä altaaseen. Torstaina lähdimmekin teinien kanssa rannalle lähelle Serangan beachia aamupäiväksi, jolloin uimme, keräsimme simpukoita, harjoittelimme golf-lyöntejä ja grillasimme. Oli hurjan hauskaa ja ranta oli todella viihtyisä. Eve ei päässyt valitettavasti mukaan, sillä hän kaatui skootterilla juuri kun olimme lähdössä rannalle. Toisaalta, kun positiivisesti ajattelee, niin pääsimmepä tekemään jotain sairaanhoidollista, kun normaalisti sitä ei orpokodilla oikein tapahdu 😁


Haavanhoitoa 😀

Perjantaina pidettiin lapsille cooking class, jossa leivoimme yhdessä karjalanpiirakoita. Piirakat onnistuivat yllättävän hyvin, vaikka maitotuotteet eivät olleet lähellekään samanlaisia kuin Suomessa. Suurin osa lapsista piti piirakoista, tosin munavoi oli heistä todella outoa 😅 Ei olla vielä saatu lupaa lisätä lapsista kuvia blogiin, sillä orpokodin toinen perustaja Alison on ulkomailla ja lupaa pitäisi kysyä häneltä. Ja itseasiassa on hassua kutsua Jodie O'Sheata orpokodiksi, sillä meille kerrottiin, että vain 3 lasta olisi oikeasti orpoja. Lapsilla on siis molemmat tai vain yksi vanhempi, mutta he ovat syystä tai toisesta kykenemättömiä pitämään huolta lapsistaan. Köyhyys on suurin syy, mutta taustalla voi olla myös perheväkivaltaa, hyväksikäyttöä ja muuta traumaattista. Jodie O'Shea on lisäksi todella hyvinvoiva orpokoti, mitä emme tienneet ennen paikalle tuloa. Tänne satelee lahjoituksia ja lapsilla on esimerkiksi todella paljon vaatteita. Huonommat vaatteet lähetetään orpokodilta eteenpäin esimerkiksi Jaavan saarelle, missä on todella köyhää seutua. 





Käytiin yksi päivä syömässä päivällistä Feast-nimisessä paikassa buffetissa, oli nannaa!



💓: Camilla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suuntana Bali!

Harkka loppui

Suomessa!