Ensimmäinen viikko takana

Hellooou! 😎


Ollaan oltu täällä Balilla nyt viikko ja ollaan keritty tekemään jo kaikenlaista. Heti maanantaina vuokrattiin skootterit orpokodin toisen perustajan Yanton avustuksella ja lähdettiinkin heti testaamaan niitä. Ajettiin Cangguun asti Yantoa seuraten, joten ei ensimmäisellä ajokerralla tarvinnut stressata oikeasta suunnasta 😅 Yanto saattoi meidät myös takaisin orpokodille. Liikenne tuntui aluksi todella pelottavalta ja yhdeltä hullunmyllyltä, mutta ollaan tässä viikon aikana kehitytty ajamisessa hyvin ja enää ei oikeastaan pelota ollenkaan. Ollaan ajettu mm. Sanuriin ja Uluwatuun kahdestaan. Kävimme myös Kutalla shoppailemassa ja syömässä, mutta sinne menimme Uberilla, koska meille sanottiin että mopoille on vaikea löytää parkkipaikkaa ja tämä oli ihan totta.



Auringonlasku Canggussa

Bensa on halpaa ja skootterit ovat onneksemme toimineet hyvin. Minun ajokissa ei toimi nopeusmittari, mutta Even mukaan ollaan moottoritiellä ajettu ainakin 90 km/h. Yleensä ajonopeudet ovat kuitenkin melko hitaita, n. 20-30 km/h ruuhkien takia. Mopoilla pystyy ohittelemaan autoja ruuhkissa, joten liikkuminen niillä on paljon nopeampaa kuin autolla. Aluksi meitä jännitti muiden ajoneuvojen ohittaminen, mutta nyt siihenkin on jo tottunut. 👍 Saimme jo heti toisena päivänä ensimmäiset "sakot", kun olimme ajamassa Sanurista takaisin orpokodille. Poliisit pysäyttivät meidät valoristeyksessä, kun olimme kääntymässä oikealle ja pyysivät luokseen poliisikopille. Kummallakaan meistä ei ollut kansainvälistä ajokorttia ja Evellä ei ollut edes suomalaista ajokorttia mukana 😂 Lisäksi omasta skootterista ei löytynyt rekisteriotetta, josta poliisi myös moitti meitä. Esitimme hieman tietämättömiä ja aluksi ajattelimme, ettemme maksa poliiseille yhtään mitään, mutta kuulustelulle ei meinannut tulla loppua, joten maksoimme molemmat 50 000 IDR, jolloin pääsimme jatkamaan matkaa 😁

Uluwatu beach

Keskiviikkona lähdimme noin kymmenen lapsen sekä Clairen kanssa joogaamaan Sanuriin. Lapset nauttivat joogasta, mutta kaikki eivät oikein jaksaneet keskittyä. Tunnilla oli meidän lisäksi useampi turisti. Tunnin jälkeen jäimme Sanuriin syömään ja ajoimme takaisin orpokodille myöhemmin illalla. Torstaina menimme töiden jälkeen uudestaan Sanuriin uimaan ja ottamaan aurinkoa. Ranta on todella nätti, mutta vain pienellä alalla pystyy uimaan, sillä meressä oli paljon levää. 


Perjantaina pääsimme muuttamaan orpokodilta pois. Olimme jo odottaneet muuttoa, sillä varsinkin aamuisin orpokodilla on kova meteli, kun lapset heräävät jo viideltä. Vuokrasimme Airbnb:n kautta huoneen villasta noin 5 km päästä orpokodilta ja asunnon sijainti on kaikin puolin mahtava. Villassa on alakerrassa kolme makuuhuonetta, joissa jokaisessa on oma suihku ja vessa. Alhaalla on myös keittiö sekä olohuone ja yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta ja katolla paikka auringonotolle. Lisäksi sisäpihalla on oma pieni uima-allas. 👌 Tässä asuu lisäksemme australialainen vanhempi nainen, joka siis vuokraa talosta paria makuuhuonetta Airbnb:ssä. Villa on todella iso ja siisti, aika luksukselta siis tuntuu 😊 Lisäksi täällä on kissanpentu!


Olohuone

Keittiö
Meidän makkari

Kylpyhuone

Keittiöstä ja meidän makkarista pääsee uima-altaalle 😍

Tämmönen hännätön kaveri asustaa myös täällä 😸

Muuton jälkeen perjantaina menimme vielä takaisin orpokodille, sillä siellä pidettiin grillijuhlat. Juhlia oli järjestämässä Inspiration Factory järjestö, joka auttaa vähäosaisia lapsia unelmoimaan. 
Juhlissa pääsimme tutustumaan osaan lapsista hieman paremmin. Vanhemmat pojat huolehtivat ruuan grillauksesta ja kaiken ollessa valmista söimme yhdessä. Ruokailun jälkeen järjestön tyypit soittivat livemusiikkia ja lapset olivat tästä erityisen innoissaan. 


Lauantaina ajelimme Uluwatuun rannalle, joka oli myös näkemisen arvoinen paikka. Otimme aurinkoa ja uimme, mutta ranta on ehkä parempi kohde kokeneille surffaajille, sillä meren pohja on kalliota. Kävimme syömässä myös Single Fin-nimisessä paikassa, mikä oli selkeästi turistien suosiossa, sillä emme meinanneet saada pöytää. Uluwatuun kesti ajaa noin 45 min ja ajattelimme joku toinen kerta mennä myös Uluwatun temppelille.


Orpokodin toinen perustaja Yanto on ollut meille suureksi avuksi ja neuvonut meitä monessa asiassa, isot kiitokset siis hänelle! Skootterien vuokrauksen ja puhelinliittymissä neuvomisen lisäksi kävimme tosissaan maanantaina Canggussa rannalla katsomassa auringonlaskua ja nyt sunnuntaina hän vei meidät Balin pohjoisosaan vuorille. Siellä kävimme mm. Ulun Danu Bratan temppelillä, ruokkimassa apinoita, eräällä vesiputouksella ja takaisin päin tullessa katsoimme auringonlaskua Tanah Lot temppelillä. Tuo reissu kesti koko päivän ja illalla olimme jo aivan poikki 😄 

Ulun Danu Bratan


Vesiputouksella


Riisipelloilla


Tanah Lot





💓: Camilla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suuntana Bali!

Harkka loppui

Suomessa!