Singapore

Singapore flyer

Meidän oleskeluaika täällä Balilla on yhteensä 64 päivää, eli 4 päivää yli sen mitä visit visa antaa olla. Edessä oli siis viisumin pidentäminen tai maasta poistuminen ja valittiin ihan mielellämme toiseen maahan matkustaminen, vaikka viisumin uusituttaminen olisi ollut halvempaa. Lennettiin siis kolmeksi yöksi Singaporeen viettämään meidän synttäreitä. Lento Singaporeen kesti 2,5h mikä meni todella nopeasti. Olen lukenut, että Balilla maasta poistuttaessa pitäisi maksaa lentokenttäveroa, mutta ei meiltä mitään sellaisia peritty.
Pilvenpiirtäjiä



Ostettiin lennot vasta täällä ollessamme mikä oli vähän hölmöä, sillä hintaa tuli 100e enemmän kuin mitä katselimme hintoja Suomessa. Hotellikaan ei ollut mikään mainio, sillä ensimmäinen huone haisi todella voimakkaasti tupakalle emmekä saaneet vaihdettua huonetta enää ensimmäiseksi yöksi. Toisena päivänä saimme uuden huoneen joka oli hieman parempi, mutta sekin haisi vähän ummehtuneelle ja vessan lattialla oli hometta. Lisäksi saimme kuulla että hotelli on "punaisten lyhtyjen" alueella, eli ilotaloja ja prostituoituja olisi alueella paljon. Hotelli oli siis Geylang-nimisellä alueella ja pikaisella googlettelulla se paljastuikin suosituksi bordellialueeksi. Emme kuitenkaan nähneet siellä ollessamme mitään ilotyttöjä kaduilla, ainoastaan pari paikkaa neonvaloineen, mutta ovet olivat suljetut vaikka ovessa luki open. Ihan hyvä näin!



Perjantaina menimme lapsenmielisinä Universal Studioille, joka on siis Universal Studioiden tekemiin elokuviin perustuva huvipuisto. Huvipuistossa vierähtikin koko päivä, sillä paikka oli oikeasti valtava! Huvipuiston alueet oli jaettu teemoittain ja siellä oli mm alue madagascarille, shrekille, transformerseille, jurassic parkille, waterworldille jne. Lippujen hinta oli noin 44e ja olimme ostaneet ne etukäteen netistä, sillä paikan päällä liput ovat kalliimmat. Ostettiin lisäksi express-liput, joilla pääsi muutamaa laitetta lukuunottamatta jonojen ohi. Tämä express-lippu maksoi noin 30e mutta ihan mielellään maksettiin se, sillä joihinkin laitteisiin oli tunnin jonot. Päästiin siis käymään kaikissa haluamissamme laitteissa eikä jonottamiseen kulunut puolta päivää. Pyörittiin huvipuistossa lähes kuuteen asti ja jalat oli kyllä sen jälkeen hellänä!












Tulin itse vielä ennen kahdestaa takaisin, sillä syys-lokakuun aikana tiettyinä iltoina huvipuisto puettiin halloween teemaan ja itse kauhuelokuvien suurena ystävänä halusin tietysti päästä kokemaan pelottelua. Lähes kaikki huvipuistolaitteet olivat normaalisti käytössä, mutta lisäksi paikalle oli rakennettu 5 kauhutaloa ja 2 pelottelualuetta sekä zombie-lasersota. Oli kyllä huikeeta päästä kerrankin kunnon Halloween tunnelmaan, kun Suomessa sitä ei oikein juhlita. Päivän express-lippu ei kuitenkaan kelvannut enää illalla vaan olisi pitänyt ostaa uusi 30e lippu ja sisäänpääsy itse Halloween horror nightsiin oli 35e, joten tällä kertaa tyydyin jonottamaan. Illalla ruuhkaa oli päivää enemmän ja yhteen kauhutaloon jonotin 90 minuuttia... Oli kyllä silti sen arvoista!









Lauantaina käveltiin ympäri Singaporea katsellen nähtävyyksiä. Tuli käveltyä varmaan 10 km ennen kuin uskaltauduin metroon 😂 Loppujen lopuksi metroilla oli tosi helppo kulkea ja harmitti ettei tullut aiemmin jo sellaista otettua.. Olisin säästänyt reilusti aikaa ja kerinnyt näkemään enemmän paikkoja. Sunnuntaina lähinnä shoppailtiin, sillä lento lähti kolmen jälkeen iltapäivällä, joten kauheasti ei kerinnyt enää silloin tekemään.


Vasemmalla kuuluisa Marina Bay Sands hotelli, jonka katolla on suuri infinity uima-allas, josta näkee koko kaupungin. Ois tehny mieli päästä sinne hengaamaan, mutta allas on vain hotellin asiakkaille ja yksi yö tuossa hotellissa maksaa noin 300 euroa.


Singaporessa oli jo joulukoristeet paikallaan, vähän huvittavaa nähdä niitä jo lokakuussa 😂


Paluumatkalla sattui kerrankin hyvä tuuri! Istuttiin lentokoneessa vierekkäin ja kolmas paikka oli tyhjänä. Käytävän toisella puolella istui perhe, joka pääsi vaihtamaan paikkaa, sillä kone ei ollut täysi. Saimme sitten kummallekin kokonaiset penkkirivit ja matka taittui vähän mukavammin makuuasennossa 😃 Hoitsuilla on tietysti kompressiosukat aina lennon aikana ja ihmeteltiinkin kun kenelläkään muulla ei näkynyt lentosukkia, kun itselle ei tulisi mieleenkään lentää  ilman noita. Kun tultiin takaisin Balille, oltiin varauduttu maksamaan, että saadaan visa on arrival, mutta tästäkään ei siis peritty mitään maksua ja saadaan siis maahan saapumisen jälkeen viipyä täällä 30 päivää. Valitettavasti lähtö takaisin koti Suomeen on jo aiemmin 😔

💓: Camilla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suuntana Bali!

Harkka loppui

Suomessa!