Suuntana Bali!

Moikka kaikki!


Olemme kaksi kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelijaa Karelia-ammattikorkeakoulusta Joensuusta. Tämä blogi kertoo meidän työharjoittelusta ja elämisestä Balilla. Lähdemme tekemään perhehoitotyön harjoittelua Indonesiaan Balin saarelle syyskuussa ja olemme reissussa kaksi kuukautta. Harjoittelupaikkamme on Jodie O'Shea niminen orpokoti, jossa on noin 90 1-19-vuotiasta lasta ja nuorta. Jodie O'Shea orpokoti on perustettu vuonna 2005 Balin pommituksissa vuonna 2002 kuolleen Jodie O'Shean muistolle. 

Olemme molemmat matkustelleet jonkin verran, mutta tämä on meille kummallekin ensimmäinen pidempi matka. Aloitimme selvittämään asioita vaihtoa varten tarkemmin syksyllä 2016, mutta olimme tehneet päätöksen vaihtoon lähdöstä jo aiemmin. Valitsimme Jodie O'Shean harjoittelupaikaksi, koska sattumalta muutama koulumme opiskelija oli lähdössä sinne harjoitteluun keväällä 2017. Meillä oli toinenkin orpokoti vaihtoehtona, mutta yhteydenpito tämän toisen paikan kanssa ei ollut yhtä sujuvaa. Meillä on ollut jo mutkiakin matkassa, kun yllättäen harjoittelupaikka perui pääsymme, koska heillä olisi liikaa vapaaehtoisia kyseisenä ajankohtana. Olimme kerinneet ostaa jo lentoliputkin, mutta asiasta kuitenkin selvittiin puhumalla. Orpokoti oli allekirjoittanut jo training agreementin, ja ilmeisesti kyseessä oli jonkin sortin sekaannus, kun meidät toivotettiin uudestaan tervetulleiksi pahoittelujen kera.. 😅

Monet ovat kysyneet, missä Bali sijaitsee, joten tässä kuvaa:


ⓒ https://baliweathermap.blogspot.fi/2013/01/bali-map-and-travel-map.html


Bali on siis Thaimaan ja Australian (joka ei tosin kuvassa näy) välissä. Lähdemme matkaan 9. syyskuuta 2017, jolloin lennämme Helsingistä Qatariin, josta jatkamme Balille. Qatar on pieni valtio Saudi-Arabian vieressä lähellä Arabiemiraatteja. Emme olleet aikaisemmin kuulleet koko paikasta, mutta pienellä googlettelulla paikka paljastui öljyvaltioksi sekä yhdeksi maailman rikkaimmista maista. Toivotaan siis, että lentokenttä on hieno. 😃 Joudumme kuitenkin oleskelemaan kentällä reilut 9 tuntia ennen jatkolentoa Balille. 


Tässä myö tulevat hoitsut 😄😷

Kerrotaan itsestämme vähän lisää seuraavissa postauksissa 😊 Reissun alkua odotellen!


💗: Camilla ja Eveliina


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Harkka loppui

Suomessa!