Orpokodin esittelyä ja Mount Agung

Ajattelin tässä postauksessa esitellä hieman Jodie O'Sheata. Paikan nimi vaihtui hiljattain Jodie O'Shea Orphanagesta Jodie O'Shea Houseksi, sillä se kuvaa paremmin paikan nykyistä olemusta.

Mutta siirrytään suoraan kuviin! 😄


Jalkapallokenttä on kovassa käytössä varsinkin jos kaikki lapset täytyy saada koolle, tai järjestetään isompia tapahtumia. Isommat pojat tykkäävät pelata myös paljon jalkapalloa. 

Jodie O'Shealla käy myös pianon soiton opettaja opettamassa halukkaita. Opettaja on todella ammattitaitoinen ja osa on kehittynyt vuoden aikana jo todella hyviksi pianon soittajiksi. Olen myös itse opettanut joillekkin lapsista pianon soiton alkeita ja kuinka soittaa yhdessä muiden kanssa. Lapset ovat todella musikaalisia ja tykkäävät soittaa, laulaa ja ennen kaikkea kuunnella musiikkia.

Oikealla yksi poikien vessoista. Jokaisella huoneella on oma vessansa ja huoneen asukkaiden täytyy huolehtia huoneensa ja vessansa siisteydestä. Vessapaperin sijasta vessassa on vesiallas ja kauha, joiden avulla siistiydytään.

Oleskelutilaa

Toimintaterapia huonekin löytyy, mutta tällä hetkellä siellä ei ole toimintaa. Tarvetta kuulemma olisi kovasti. 

 
Yksi poikien huoneista. Lähes kaikki lasten huoneet näyttävät suurin pirtein samalta.

Kirjasto




Kaksi työntekijää pesee lasten pyykkiä ja kyllähän sitä lähes 100 lapselta tulee!

 Ballroom on isoin sisätila, jossa voidaan myös järjestää isompia tapahtumia. Täällä pelataan myös pingistä ja soitetaan pianoa.




Keittiössä on töissä kaksi kokkia, jotka vuorotellen tekevät aamu- ja iltavuoroa. Olemme välillä syöneet orpokodilla, mutta aina syöminen ei siellä houkuttele sillä keittiöhygienia ei ole aivan samaa tasoa kuin Suomessa. Astiat pestään vähän miten sattuu ja saatetaan laittaa likaisina kuivumaan. Kanoja säilytetään ennen ruuanlaittoa tiskialtaassa vedessä. Ruuat saattavat myös seisoa lämpimässä useita tunteja ja lapset käyvät kukin sopivassa välissä syömässä. Ruoka on kuitenkin ollut suurimmaksi osaksi hyvää ja on alkanut tottua siihen, että asioita voidaan tehdä eri tavoilla.'




Jodie O'Shealla on myös kauppa, josta vierailija voivat ostaa lasten tekemiä käsitöä. Näin lapset voivat ansaita hieman rahaa.


Lasten leikkihuone, joka normaalisti ei näytä aivan näin siistiltä. Lapsilla on paljon leluja, ja he ovat tottuneet siihen, että uusia saadaan aina lisää. Näin ollen hauskinta leikkiä heidän mielestään on tuhota leluja ja niitä ei millään haluttaisi laittaa takaisin paikoilleen. Yksi työtehtävistämme on myös vahtia, etteivät lapset tuhoa kaikkia leluja ja että paikat pysyisivät siistinä.





MOUNT AGUNG

Joku on uutisista saattannutkin jo bongata Balilla sijaitsevan Mt. Agunging heräämisestä eloon. Tulivuori purkautui viimeksi vuonna 1963 surmaten yli 1000 ihmistä. Elokuusta alkaen se on kuitenkin näyttänyt elonmerkkejä ja viime viikolla viranomaiset nostivat hälytystilan korkeimmalle tasolle 4, mikä tarkoittaa hyvin todennäköistä tulivuorenpurkausta. Seismisiä maanjäristyksiä Mt. Agungin lähellä on ollut tuhansia ja korkein niistä on ollut 4,2 magnitudia. Me emme ole kuitenkaan tunteneet yhtäkään. Turvavyöhyke tulivuoren ympärillä on n. 12 km, jonka sisälle ei suositella menemään. Meidän asunnolta on matkaa tulivuorelle n. 70 km, joten todennäköisesti emme tarvitse evakuointia missää vaiheessa. Vaaravyöhykkeeltä on evakuoitu n. 100 000 ihmistä, mutta silti tulivuoren lähistöllä on paikallisia, jotka eivät halua jättää kotiaan ja eläimiään. Tulivuoren purkaus merkitsisi heille todennäköisesti kodin ja elannon menettämistä. Varmaa tietoa ei kellään ole milloin tulivuori purkautuu. Se voi purkautua tunnin päästä, huomenna tai ei koskaan, mutta sen purkautuminen on hyvin todennäköistä. 

Jos tulivuori purkautuu, niin todennäköisesti siitä tulee suuri tuhkapilvi, joka voi levitä tuulien mukana ties minne. Ihmiset ovat varautuneet ostamalla erityisiä maskeja tuhkaa vastaan, sillä sen hengittäminen on todella vaarallista. Lähes kaikki tuohon tarkoitukseen tarkoitetut maskit ovat kaupoista Balilta loppuneet. Mekin ostimme maskeja valmiiksi, mutta emme saaneet haluaamaamme mallia, mutta meidänkin maskimme suojaavat jossain määrin tuhkalta. Nytkin ne ovat meillä varoilta mukana kun olemme Gili Air -saarella (60km Mt. Agungista), jos tulivuori purkautuu. 

Elämä on jatkunut täällä normaalista poikkeamatta, sillä meiltä on kuitenkin niin pitkä matka tulivuorelle. Emme halua viettää koko aikaa täällä peläten, joten tulivuori ei ole koko ajan ainoana asiana mielessämme. Toivomme kuitenkin, että ihanien balilaisten ihmisten ei tarvitsisi enempää kärsiä tai että kenenkään ei tarvitsisi saada surmaansa jos tulivuori purkautuu. 

💓:llä Eve


 












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suuntana Bali!

Harkka loppui

Suomessa!