Viime viikkojen tapahtumia


Markkinat
Huhhuh! On ollut niin kiirettä, että postauksien tekeminen on hieman viivästynyt. Tässä tulee nyt tarinaa useammalta viikolta, sillä paljon on ehtinyt tapahtua! Yhtenä perjantaina lähdimme isompien lasten kanssa Cangguun markkinoille. Veimme lasten tekemiä koruja ja muita taideteoksia myytäväksi ja samalla keräämään rahaa orpokodille ja lapsille.

Markkinoilla oli siis erilaisia kojuja, joissa tarjottiin pääasiassa erilaisia ruokia ja herkkuja. Siellä esiintyi myös erilaisia lasten ja nuorten tanssiryhmiä. Markkinoita suurempi vetonaula taisi kuitenkin olla lapsille ilmainen pääsy vesipuistoon, jossa hurahtikin helposti useampi tunti. Isommat pojat pääsivät myös jalkapallon ystävinä pelaamaan hieman isommalla kentällä kuin Jodie O'Sheassa.












 Lapset rakastaa kuvissa poseeramista ja kuvien ottamista. Joka kerta kun otan kameran mukaan se on puoliks täynnä tälläsiä kuvia 😄

 


Refugee camp

Lähdimme käymään Mt Agungin purkautumisuhan vuoksi evakuoitujen pakolaisten leirissä yhdessä vapaaehtoisten ja muutamien isompien lasten kanssa. Orpokodille lahjoitetaan paljon vaatteita, joille kaikille ei ole käyttöä orpokodilla, niinpä veimme n. 10 laatikkoa vaatteita ja muutamia leluja leiriin. Kyseisellä pakolais leirillä asuu n. 600 ihmistä, joista n. 60 on lapsia. Matkan päätarkoituksena tavaroiden viemisen lisäksi oli näyttää orpokodin nuorille millaisissa oloissa erilaiset ihmiset joutuvat elämään ja opettaa heille kuinka ilahduttaa ja auttaa muita. 

Matkaa orpokodilta pakolaisleiriin oli vain 53 kilometriä, mutta auton kanssa matkaan meni Balin liikenteestä johtuen n. 2 tuntia. Itse ajoimme mennessä skootterilla auton perässä, mutta takaisin tullessa, kun ajoimme yksinään, rankkasateesta huolimatta matkaan kului vain 1 tunti. 





 
Menimme tutustumaan leirin ensiapupisteeseen ja kysymään olisimmeko voineet jotenkin auttaa. Paikalla oli kuitenkin jo yksi lääkäri ja kolme sairaanhoitajaa, eikä tällä hetkellä kukaan ollut sairaana. Kysyin olisimmeko voineet tehdä esimerkiksi terveystarkastuksia lapsille, mutta kuulemma täällä sellaisia ei tehdä. Hoitoon hakeudutaan vasta sitten kun on oikeasti sairas.
Pelasimme lasten ja nuorten kanssa lentopalloa.



Veimme orpokodilta myös värityskirjoja ja värejä.


Eräs orpokodin vanhemmista lapsista soittamassa ja laulamassa. Orpokodin nuoret viihtyivät leirissä hyvin ja oli ilo huomata kuinka he nauttivat toisten auttamisesta. :)



Keilausta
Päätimme Camillan kanssa järjestää jotain kivaa lapsille viimeisen viikkomme kunniaksi orpokodilla, joten otimme muutamia halukkaita lapsia mukaan ja lähdimme keilaamaan yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Tässä muutamia kuvia vielä sieltä! :)






Tässäpä pieni kuvatulva teille!😜

💓:llä Eve

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suuntana Bali!

Harkka loppui

Suomessa!